Ventilatiesystemen

EVB beschikt over een ruim aanbod aan ventilatiesystemen voor diverse toepassingen.

Onze oplossingen

Ventilatiesysteem D

Bij balansventilatie of systeem D zijn de luchtstromen volledig mechanisch gestuurd en wordt er continu evenveel verse lucht aangevoerd als vervuilde lucht afgevoerd. 

De meerwaarde schuilt in de warmterecuperatie. Via de ingebouwde warmtewisselaar wordt de warmte-energie van de afvoerlucht uit de natte ruimtes gerecupereerd en overgedragen aan de verse toevoerlucht naar de droge ruimtes.


Voordelen

  • Continue aanvoer van verse lucht en afvoer van vervuilde lucht
  • Mogelijkheid tot vraagsturing via vocht- en CO2 sensoren
  • Filtering van toevoer- en afvoerlucht
  • De warmterecuperatie voorkomt warmteverliezen en garandeert een lage energiefactuur


Zehnder ComfoAir Q

Zehnder ComfoAir Q

De nieuwe Zehnder ComfoAir Q vormt de basis voor een nieuwe generatie ventilatie-units die nog efficiënter, nog stiller en nog intelligenter zijn. Door talrijke innovaties worden de best mogelijke geluidsisolatiewaarden, een nog betere warmterecuperatie en een bijzonder laag energieverbruik bereikt. 

Zehnder ComfoAir Q waarborgt maximaal comfort voor een optimaal binnenklimaat gecombineerd met een maximale energie-efficiëntie.


Uitbreidingsmogelijkheden

Elektrische voorverwarming

Zehnder Elektrische voorverwarming

Een elektrische voorverwarmer zorgt ervoor dat de ventilatie-unit bij vriestemperaturen niet in vorstbeveiliging gaat (uitschakelen toevoermotor), maar garandeert een constante toevoer en afvoer in balans. Zodoende bekomen we een maximaal rendement bij negatieve temperaturen.


Topkoeling & ontvochtiging

Zehnder ComfoCool

Een nadelig effect van een goed geïsoleerde woning is dat de warmte in de zomermaanden langer in de woning aanwezig blijft. Dit kan resulteren in een té warm binnenklimaat.

Topkoeling van Zehnder geïntegreerd op uw ventilatiesysteem kan hiervoor de oplossing bieden. De ComfoCool koelgroep zorgt voor het afkoelen en ontvochtigen van de verse toevoerlucht.


Aardwarmtewisselaar

Zehnder ComfoFond-L

Een aardwarmtewisselaar gebruikt de constante temperatuur van de bodem voor warmteterugwinning. Het zorgt ervoor dat je in de winter geen voorverwarmer nodig hebt om de koude toevoerlucht op te warmen en koelt in de zomer de warme toevoerlucht.  Dit alles gebeurt zonder de nood aan extra energie.  

Heeft u problemen met condensatie of schimmelvorming in uw woning?

Veelgestelde vragen